Félmilliós PR tanfolyam?!

hulla.jpgElnézést a kis hatásszünetért, de egy külföldi munkám és néhány határidős elfoglaltságom miatt mostanában nem volt időm írni Nektek.

Mostanában valamiért egyre többször futok bele különféle PR tanfolyamokat és tréningeket ajánló vállalkozásokba. Gombamód nőnek ki a földből azok a cégek, akik valós, vagy valósnak tűnő tudásanyagot szeretnének átadni cégünk dolgozóinak. Biztosan van köztük rendkívül hatásos tréning is, e azért kicsit túlzónak tartom, hogy valaki félmillió forintot legomboljon rólunk egy néhány órás üres fejtágításért. Ezt a pénzt inkább fordítsunk egy PR tanácsadó munkájára, aki egyénre szabott ötletekkel és stratégiával áll elő. Persze tudom, hogy az ilyen szakemberek hirdetéseivel nem találkozunk minden nap az e-mail fiókunkban és nem zaklatnak minket a központi telefonszámunkon sem, de érdemes keresgélni! :)

Nos, amíg ezeknek a PR tanfolyamoknak a kis mézillatú ismertetőit olvasgattam, az jutott eszembe, hogy talán mégis lenne valami, ami a cégvezető vagy a marketing részleg segítségére lehetne az újságírókkal való kapcsolat kialakításában, a nyilvános szereplések szervezésében, a belső és külső kommunikációs terv elkészítésében, valamint a kreatív gondolkodásmód felélesztésében.

Az ötlet a következő: egy workshop, ahol könyvmolyok helyett gyakorló public relations szakemberek, újságírók, tv szerkesztők, tanácsadók, valamint furfangos PR-t alkalmazó cégvezetők segítenek az egyénre szabott munkamenet kialakításában, önköltségi áron. Egy szakembernek ugyanis semmi más nem jelent nagyobb örömet, mint ha a tudását átadhatja másoknak, hogy Ők is hatékonyan alkalmazhassák! Részleteket még ne kérdezzetek a dologról, ez egyenlőre csak egy ötlet, ami remélem hamarosan megvalósul...

További hasznos napot kívánok minden kedves furfanggal kommunikálónak!

Koczka Máté / PR menedzser
mate@akoczka.com / +36 20 311-01-22