Új üzletet nyit? Szólt már újságíróknak?

welovepr.pngA PR a bizalomépítés művészete és tudománya. A hírneved segít a vevőszerzésben, pozicionálásban és a bevételeid növelésében!

Tisztában vagyok vele, hogy a multi cégek lehetőségei PR téren is merőben eltérnek a kisvállalkozásokéitól, de nem jó kifogás, ha valaki az alacsony költségvetésre hivatkozva nem használja a public relations adta löketet!

Gyakorló újságíróként rengeteg meghívást kapok éttermek és üzletek megnyitóira, új szolgáltatások, termékek, kreatív magyar találmányok, megoldások sajtóbemutatóira. Talán kollégáim nevében is állíthatom, hogy sokszor szívesebben számolunk be hasonló (jól kitalált és megfelelő hírértéket képviselő) eseményekről mint nagyvállalatok ötcsillagos hotelekben zajló bejelentéseiről.

A kkv szektor szereplőinek nem kell felvenniük a harcot több tízmilliós tévés és óriásplakát kampányokkal. A médiában való szereplés ugyanis egy igazságosabb lehetőséget ad a cégvezetők kezébe: itt a vastag pénztárca helyett a megfelelően kitalált és tálalt híranyagok segítségével kerülhetünk be az újságírók, aztán persze a potenciális ügyfelek és partnerek látókörébe. Egy cégvezetőtől vagy egy szabadúszó PR tanácsadótól érkező ötlet sokszor többet ér mint a több milliós megbízásokkal dolgozó ügynökségek javaslatai. Itt minden attól függ, hogy mennyire tudod eladni magad! :)

cobmog1_kicsi.jpgEgy frissen nyíló üzlet okos avatója, egy új termék megfelelően tálalt bevezetése, egy étterem jól kitalált megnyitója, vagy egy szépségszalon új szolgáltatásának premiere sokszor nagyobb figyelmet kap a sajtótól mint egy telefonszolgáltató új díjcsomagjának, vagy egy bank remek új ajánlatának bevezetése. Minden csak azon múlik, hogy megfelelő hírértékű tartalmat tudunk-e képviselni. Ha igen, nyert ügyünk van! Egyedi ötletünk bejuttathat minket a legnagyobb újságok hasábjaira, vagy a legnézettebb tévéadók magazinműsoraiba is.

Amennyiben segítségedre lehetek vállalkozásod hírnevének megalapozásában, keress bátran az elérhetőségeimen! :)

Koczka Máté / PR menedzser
mate@akoczka.com / +36 20 311-01-22